Sekian lama menanti

Alhamdulillah, satu lagu single terbaru ELHAMZ Bertajuk "Sujud Terakhir" berjaya di terbitkan, SETELAH SEKIAN LAMA kami menantikan Idea-idea itu datang bagi menyiapkan lagu ini...


Cerita dia begini, lagu ini sebebenarnya lagu First2 dulu, dalam awal bulan 3 2010 gitu lah, yang mau di terbitkan sepenuhnya oleh Elhamz, (Lirik, Lagu dan Susunan Muzik)....Lirik dan lagu pada ketika itu telahpun setel, masalah yang bikin lambat terbit ni sebebenarnya adalah susunan muziknya...almaklumlah, Kami adalah Insan yang tidak pernah buat, tahu ataupun mencipta susunan muzik sebelum-sebelum ini....Kiranya lagu ni kami wat ikut SEDAP mulut kami ja.....Namun, alhamdulillah, akhirnya siap juga lagu Sujud Terakhir ni, walaupun masih terlalu banyak kekurangan dalam susunan muziknya ini....namun, tetap bersyukur kerana Bunyinya macam bunyi Muzik juga lah..tidaklah bunyi Keretapi ka?, bunyi kipas bepusing ka?, Bunyi kentut ka?...kan??..hehe..syukur lah..dan lagu ni banyak mengajar kami mengemaskan lagi susunan muzik.... kami berharap satu hari nanti kami diberi peluang untuk berguru dengan mana-mana Individu yang pakar dalam bidang muzik ini untuk kami mendalaminya secara slow-slow sesuai dengan status kami ( ELTY: PENDIDIKAN ISLAM. HAMZAH: PENDIDIKAN ISLAM)...yang bakal menjadi guru agama, Bukan Muzik..hehehe.( Tapi okay juga kalau jadi ustaz Muzik,heheh...gurau jak bah)..Namun atas dasar minat, Muzik Menjadi Hobi no (-1) kami...(maknanya lebih dari no 1 lah ni)..heheh...

Boleh lah dengarkan lagu ini Live Di Link di bawah:

SUJUD TERAKHIR @ REVERBNATION

p/s : Sebarang komen dan penambahbaikan boleh lah tinggalkan di entry ini..terima kasih!!..

7 bicara kata:

GrEaT gUrL said...

bagus!!!suka dgn cara ELHAMZ,,tu sb rmai org syja mndampingi kalian...nanti kalau ade ape2 yg x kena ngan lgu ni,akk gtaw ye...truskan usaha murni kalian!!

Rabiatul Adawiyah Binti Ag. Binting said...

yeah!!!!1....hehehe

ELHAMZ (Elty & Hamzah) said...

k yana:ma kasih kak..mang kakak lah suppoter terbaik yang kami ada...ma kasih kak...hehehe....

rabiatul:yeaahhhhhhh...heheh..

AmZharfan said...

Smart susunan muziknya.... Abg elhamz gune FL Studiokan??? Kak diyana kate abg elhamz pandai gune FL Studio ni.... Nanti buatlah tutorial fl studio.... Hehehe.... ^_______^ ...

~ Am (1Azzam)

GrEaT gUrL said...

am:huh??owhh,akk juz tnjuk pic tu nk sama ngan elhamz wat tuk rekod lagu...de gak group2 laen tmpg studio litty tuk rekod...

elhamz:naa...ade adik2 dr clifford maw blaja,,kita share2 ilmu bahhh =)

ELHAMZ (Elty & Hamzah) said...

amzharfan:uiichh..sori..baru perasan mesej..hehe..uichh...boleh bah..tp nak lg cepat belajar..try2 tgok di Utube....sy semua balajar dari sana..heheh...skg tgah exam..nt bula dah x bz..sy wat tutorial dia lah nt..heheh..senang ja mau guna tu..heheh..

AmZharfan said...

Hohoho...... Gudluck for da exam. Kalo x dpt jwb soalan tu tulis je "wallahualam".... hahaha.... just joking....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...