Mula melangkah


Assalamuamlaikum semua, Alhamdulillah, setelah berbincang sesama ahli, akhirnya kami memutuskan untuk bekerjsama dengan Shadow Art Production dalam penerbitan Album penuh Elhamz yang di jangka akan terbit 2011 ini.

Bilik rakaman

Menandatangani Kontrak Bersama Shadow Art Production


setelah menandatangai perjanjian dan kontrak dengan syarikat ini, kami bersetuju untuk bekerjasama dalam bentuk Susunan Muzik, Mastering, Mixing, Rekoding dan Printing.




penerbit Shadow Art Production juga merupakan Kartunis kepada majalah Gila-gila, syazwan bin Jaafar Taib

Dalam Studio

penerbit baru Album Elhamz abg Syazwan Jaafar










pada 13.2.2011 Elhamz telah memulakan langkah pertama dengan "Taubat Nasuha". Elhamz telah merekodkan lagu ini dengan susunan muzik yang telah di UPGRADE dan di ubah suai. Dengan sentuhan Gitaris Kumpulan DUTA dan beberapa pemain muzik yang lain termasuklah penerbit album ini , abg Syazwan, lagu Taubat Nasuha kini telah berubah dan semakin ada "feel" nya..Alhamdulillah, Bagi pihak elhamz sendiri, kami sangat berpuas hati dan gembira dengan susunan muzik yang baru ini,..

maka ada tinggal 8 lagu lagi berbaki untuk di siapkan, lagu cerita cinta yang Terbit hari ni, 14.3.2011 juga bakal dimuatkan dalam Full album ni, dengan mengekalkan susunan muzik asal dari abdul Halim ahmad yang juga penerbit kepada album Kompilasi Nasyeed semesta.

semoga segalanya berjalan dengan lancar. amiin!.

Empat Lagu Pilihan Album

Alhamdulillah, Setakat ini, elhamz telah memutuskan empat lagu yang bakal dimuatkan dalam full album nanti, Chek it:

1. Cerita Cinta

lirik: Elty
Lagu : Hamzah
Susunan Muzik : Abdul Halim Ahmad (Devotees)

2. Taubat nasuha

lirik/ lagu : Hamzah
Susunan Muzik: farid Nuljari ( Akustik)

3. Terima Kasih Ibu

Lirik/lagu : Muhammad Mohd Tawil ( Devotees)
Susunan Muzik: masih belum buat muzik

4. Istighfar

Lirik/lagu: Farid Nuljari
Susunan Muzik: Elhamz & Farid Nuljari

Full Album

Alhamdulillah, segala puji hanya bagi Allah, Tuhan Sekalian Alam, Jujungan besar kita Rasulallah SAW, sementara menantikan Nasheed Semesta bertahmid, dengan penampilan sulung kami yg bertajuk Cerita Cinta,..kami sedang tinjau2 tuk wat mini album, alaa..sudah postkan cerita pasal ni sebelum ni..heheh..tp yg mau kami cerita ni ialah, kami telah di temukan beberapa penerbit yg bersetuju untuk menerbitan FULL ALBUM pla..syukur alhamdulillah, then bulan lepas juga kami telah sempat menghadiri ujibakat dengan kumpulan saujana....durg sedang mencari artis di bawah jagaan dorg..alhamdulillah..mendapt respon positif juga lah..heheh..tp buat masa skg ni..kami belum buat2 apa keputusan lgi...maksudnya..belum pun tanda tgn mana2 kontrak..lgpun..keputusan ujibakat saujana hanya boleh diketahui blan 3. .naah..lama lg tu..hehe..so, buat masa skg ni, kami just buat lagu seperti biasa,..buat lirik seperti biasa.macam sebelum2 ni tuk kami bawa mana2 show lah dgn konsep muzik yg berbeza2....setakat ni...antara beberapa senarai lagu yg telah kami buat dan yg belum buat adalah.

1. Harus Kau tahu ( lirik/lagu/susunan muzik: elty)
2. Taubat Nasuha( lirik/lagu/susunan susunan muzik : hamzah)
3. Cerita Cinta( lirik: elty/lagu: hamzah/susunan muzik :Adul Halim Ahmad Devotees )
4. Andai Noktah bertindih( lirik: Farhan Hafiz /lagu /susunan muzik :Elhamz)
5. Sujud terakhir ( lirik/lagu/susunan muzik: elty)
6. Istighfar ( lirik/lagu : farid Nuljari, susunan Muzik : farid nuljari dan elhamz)

yg bawah ni semua belum siap buat arrangment muzik dia, yg siap hanya lirik dan lagu sahaja

6. Derai (ciptaan Nur Amin Mulia Feelhoney)
7. Terima Kasih Ibu ( Muhammad Tawil Devotees)

semua kualiti lagu-lagu di atas, kecuali cerita cinta adalah tahap beginner lagi, heheh...maksdnya, mang belum mempunyai kualiti lah, ..sebab semua nya masih dalam proses belajar dan rekoding di tempat yg bukan di studio..heheh...

Dan Ada 2 Buah lagu ciptaan hamzah yg sudah di preview dgn rentak balada dan rancak, yg belum sempat kami usik2..heheh...

dan sebuah lagu yg telah siap dengan susunan muzik RNB telah di siapkan oleh c elty, masih dalam pembinaan lirik oleh Hasbi Hj Ali FeelHoney..heheh...

Insyallah, doakan yang terbaik, dan kejayaan kami utnuk membuat full album yg akan menampilkan muzik2 yg berbeza, dan lirik yg membawa mesej baik2..heheh..insyallah..doakan ya...terima kasih...

kalau ditanya yg manakah yg bakal dimuatkan didalam full album nt,..insyallah..dalam banyak2 di atas tu, ada 2 3 lagu yg kami akan muatkan dan akan di lakukan pembaikan semula dari semua aspek, sehingga boleh melayakkan lagu2 tersebut layak masuk dalam album lah..heheh...insyallah..doakan ya..kami mengharap kritikan dan komen yg membina daripada anda tuk kami hasilkan sesuatu yg unik dan terbaik daripada kami, kami juga akan mempertimbangkan segala pilihan pendengar dalam beberapa lagu yg telah di previewkan untuk kami muatkan full album ini nt..sesuai dengan citarasa kita semua...terima kasih juga kepada yg sentiasa menyokong kami...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...