Full Album

Alhamdulillah, segala puji hanya bagi Allah, Tuhan Sekalian Alam, Jujungan besar kita Rasulallah SAW, sementara menantikan Nasheed Semesta bertahmid, dengan penampilan sulung kami yg bertajuk Cerita Cinta,..kami sedang tinjau2 tuk wat mini album, alaa..sudah postkan cerita pasal ni sebelum ni..heheh..tp yg mau kami cerita ni ialah, kami telah di temukan beberapa penerbit yg bersetuju untuk menerbitan FULL ALBUM pla..syukur alhamdulillah, then bulan lepas juga kami telah sempat menghadiri ujibakat dengan kumpulan saujana....durg sedang mencari artis di bawah jagaan dorg..alhamdulillah..mendapt respon positif juga lah..heheh..tp buat masa skg ni..kami belum buat2 apa keputusan lgi...maksudnya..belum pun tanda tgn mana2 kontrak..lgpun..keputusan ujibakat saujana hanya boleh diketahui blan 3. .naah..lama lg tu..hehe..so, buat masa skg ni, kami just buat lagu seperti biasa,..buat lirik seperti biasa.macam sebelum2 ni tuk kami bawa mana2 show lah dgn konsep muzik yg berbeza2....setakat ni...antara beberapa senarai lagu yg telah kami buat dan yg belum buat adalah.

1. Harus Kau tahu ( lirik/lagu/susunan muzik: elty)
2. Taubat Nasuha( lirik/lagu/susunan susunan muzik : hamzah)
3. Cerita Cinta( lirik: elty/lagu: hamzah/susunan muzik :Adul Halim Ahmad Devotees )
4. Andai Noktah bertindih( lirik: Farhan Hafiz /lagu /susunan muzik :Elhamz)
5. Sujud terakhir ( lirik/lagu/susunan muzik: elty)
6. Istighfar ( lirik/lagu : farid Nuljari, susunan Muzik : farid nuljari dan elhamz)

yg bawah ni semua belum siap buat arrangment muzik dia, yg siap hanya lirik dan lagu sahaja

6. Derai (ciptaan Nur Amin Mulia Feelhoney)
7. Terima Kasih Ibu ( Muhammad Tawil Devotees)

semua kualiti lagu-lagu di atas, kecuali cerita cinta adalah tahap beginner lagi, heheh...maksdnya, mang belum mempunyai kualiti lah, ..sebab semua nya masih dalam proses belajar dan rekoding di tempat yg bukan di studio..heheh...

Dan Ada 2 Buah lagu ciptaan hamzah yg sudah di preview dgn rentak balada dan rancak, yg belum sempat kami usik2..heheh...

dan sebuah lagu yg telah siap dengan susunan muzik RNB telah di siapkan oleh c elty, masih dalam pembinaan lirik oleh Hasbi Hj Ali FeelHoney..heheh...

Insyallah, doakan yang terbaik, dan kejayaan kami utnuk membuat full album yg akan menampilkan muzik2 yg berbeza, dan lirik yg membawa mesej baik2..heheh..insyallah..doakan ya...terima kasih...

kalau ditanya yg manakah yg bakal dimuatkan didalam full album nt,..insyallah..dalam banyak2 di atas tu, ada 2 3 lagu yg kami akan muatkan dan akan di lakukan pembaikan semula dari semua aspek, sehingga boleh melayakkan lagu2 tersebut layak masuk dalam album lah..heheh...insyallah..doakan ya..kami mengharap kritikan dan komen yg membina daripada anda tuk kami hasilkan sesuatu yg unik dan terbaik daripada kami, kami juga akan mempertimbangkan segala pilihan pendengar dalam beberapa lagu yg telah di previewkan untuk kami muatkan full album ini nt..sesuai dengan citarasa kita semua...terima kasih juga kepada yg sentiasa menyokong kami...

5 bicara kata:

Cik Syahira said...

wahh.. ni yg xsabar2 nak tunggu nih.. semoga segalanya berjalan dengan lancar.. doa saya mengiringi perjalanan nasyid kalian.. oo saya jatuh cinta sama lagu kamu orang tanpa sengaja..^_^ sudah tak boleh berhenti dengar ni.. hehe.. mesti kene tunggu full album betul2 ni..

ELHAMZ (Elty & Hamzah) said...

terima kasih cik syakirah...heheh...teruskan sokongn arr...

GrEaT gUrL said...

7 lagu da dgr..lgi 3 jak..hehe...
nanti kita komen2 ya..
insyaALLAH,moga ALLAH realisasikan impian kalian tuk terbitkan full album pd thun 2011..
go go ELHAMZ...owiz supot u all!!!

Faz Nandra said...

salam elhamz! ^-^ bah.. menunggu dengan sabar ni keluaran full album... =) insyaAllah,mudah-mudahan jak semuanya berjalan lancar sepertimana di rancang.. wink3!~~ (n_n)")

ELHAMZ (Elty & Hamzah) said...

k yana & Faz:terima kasih banyak sgt kamurg ar....beruntng ada penyokong cam kamu..heheh....terima kasih bnayk2..heheh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...