Show-Show Elhamz



Assalamulaikum semua,
Alhamdulillah,
tiba-tiba timbul mood mau update blog ni,
sudah lama nda update ni,
kekangan masa yang agak mem"BZ" kan ckup untuk kami tidak meng'update'
apa-apa pun, terima kasih kepada pengunjung-pengunjung yang masih sudi ke blog kami..
ok,up date bermula dengan show-show elhamz dlu lah ya..kita mulakan satu demi satu...


1. Kolej Kediaman ke 4 Universiti Malaya

untuk show di sni, kami telah dijemput untuk persembahan perasmian pembukaan Ihya' Ramadhan dan Majlis Hari Raya kolej ini juga, dalam erti kata yang lain, mereka menjemput sebanyak 2 kali lerr,,heheh..best dan sangat sporting ajk2 durang...layanan yang sangat istimewa dan best..

Ini lah antara warga Kolej 4 balai islam.
kami juga sediakan link Video Show

klik link di bawah:

lagu ini adalah ciptaan producer kami sendiri, Abdul Halim Ahmad. Try lah tgok-tgok ya..hehehe..


2. Show Di Wisma PKPS Shah Alam

show untuk majlis ni adalah sempena Hari 1 Malaysia untuk warga Sabahan seluruh semenanjung, tapi yang datang pon, sekitar KL ja lah, yang mana program ni adalah anjuran persatuan MOMOGUN malaysia yang di naungi oleh Tan Sri Benard Dompok,

so, malam tu, kami dendangkan lagu Kosorou Ko poh nagku Doho, lagu pemes di sabah ni, nenek2 pun nyanyi juga time durang makan sirih bersama cucu mereka di kampung ni.hehe..lagu kedua pula ialah, rindu ramadhan, memandangkan time ni kan masih time puasa.hehe..

so, persembahan malam tu sangat meriah, dan di majlis ini juga, Elhamz dipertemukan dengan rakan-rakan dari universiti -universiti yang lain, antaranya c Faz nandra..hehe..dia sangat support Elhamz, tu yang kami kenal betul tu..hehe..


yang ni geng-geng dari UKM...c Sauffah lah paling tagap sukung elhamz ni, Baru yang tudung merun tu, c Faz nama dia..heheh..

yang ni lah Rosmadi Omar, beliau merupakan PR Elhamz yang sangat banyak membantu menjadi jurukamera, teknikal, video, kenderaan dan macam-macam lagi lah..heheh..

3. Show Kolej 8, UM

show ini juga merupakan show sempena Pembukaan Ihya Ramdahan kolej 8 ni, dan sekali lagi kolej ni menjemput untuk majlis hari raya juga..


4. Show PWTC

show di sini pula ialah show sempena majlis berbuka puasa bersama Ketua Menteri Sabah. Alhamdulillah, niat yang sudah lama di pasang untuk buat show d PWTC ni akhirnya tercapai juga.

Alhamdulillah. d pwtc ni, kami bawa lagu Taubat Nasuha, lagu ciptaan sepenuhnya oleh saudara Hamzah (Elhamz), best lagu ni.Lagu ini juga Elty bawa kan ke Final Marhaban di Astro.

xpa. nt kami akan cerita semua tu kemudian ar. majlis ini dihadiri lebih kurang 1400 orang cukup buat dewan ini riuh, tambahan pula, CM sabah Datuk Musa Aman saaaangat spoting! Memang spoting habis lah...x percaya??..mari kita tgok mcmana elhamz bagi pantun sma CM sabah ni, muka Cm sentiasa senyum dan tersenyum..heheh...


klik link di bawah:

kan??..betul x??..heheh...
kami juga selitkan video show hari tu..mari tgok ni...

http://www.youtube.com/watch?v=cQ7Wkaj68-M&feature=related

dan beberapa keping gambar ni..heheh...ramai kawan-kawan dapt jumpa di sni...






bersama warga UKM, C sopah juga lah paling...hehe

sama kan gambar elty sama gambar di backdrop??..hehe..


banyak lagi gambar..tapi kami selitkan yang ini ja..heheh...

dalam pada itu, Elhamz sempat bergurau dengan Ketua Menteri sabah yang sangat2 lah spoting...heheh...


(2 3 kucing balarai, manakan sama c kucing balang, kanapa ketua menteri hensem ni hari, sebab dia mau bagi duit raya tu karang....)..heheh..Pantun Elhamz sama CM sabah..try chek link d atas tu..huhu..

4. Show PERMIUM (Persatuan Mahasiswa Istimewa Universiti Malaya)

hah, yang ni show untuk khas untuk Mahasiswa Istimewa di Universiti Malaya pula, sangat termotivasi melihat mereka, ada seorang sahabat buta ni, nama dia Faik, tapi terer baca quran syukur alhamdulillah...terima kasih juga kepada K.yana, dila dan teman serumahnya Que yang sudi datang menemani Elhamz pada time ini,hehe..

Kami menyanyikan 5 buah lagu, 2 lagu Elhamz(Taubat Nasuha dan Harusnya Kau Tahu) lagu Wajah originaly by Jaclyn Victor (feat. Arif Shah) Peserta akhir Grand Final Marhaban d Astro 2010, dan 2 lagi lagu raya...



Ni video Elhamz Feat Ariff shah...
http://www.youtube.com/watch?v=flV53VqnUn0

walaupun mereka istimewa, mereka dapat menganjurkan program ini dengan begitu meriah sekali..teruja kan???..heheh...

bersama dengan semua yang terlibat dalam menjayakan majlis tersebut..

bersama Aisyah, orang Sabah ni, tu yang semangat mau bergambar sama dia, tabah betul dia, walaupun Tidak dapat melihat, dia yang menjemput Elhamz untuk majlis ni..

bersama Wakil pengetua kolej 7, En Nizam

Bersama ini juga kami selitkan video Harusnya Kau Tahu, lagu ni merupakan lagu baru dari Elhamz, Ciptaan sepenuhnya oleh Elty!!..heheh..baru belajar buat muzik ni..huhu..


5. Show Majlis Berbuka puasa Sarjana Muda Pendidikan islam Universiti Malaya

macam sudah ada kontrak dengan persatuan ni, mereka selalu menjemput kami kalau ada apa2 event..terima kasih SMPI UM.

Dalam persembahan ini, Elhamz mendendangkan 2 buah lagu, TAUBAT NASUHA.


dan Rindu Ramadhan(ciptaan Sepenuh oleh abd Halim Ahmad Devotees)

6. Show majlis hari raya PERMATA UM (Persatuan Mahasiswa Terengganu Universiti Malaya)

di sni juga kami diminta untuk mempersembahkan 5 buah lagu. lagu raya dan lagu-lagu Elhamz..hehe..

maaf sebab di cni kami xsempat tuk ambil sebarang gambar dan video..huhu..xpa...smpai d sni dlu lah cerita Show elhamz..ada 2-3 show lagi yang belum d update ni..insyAllah..ada kesempatan..kami akan sentiasa mengupdate blog Elhamz ni..maaf yaa....

TQ for supporting us...really appreciate u ols..(^_^)

8 bicara kata:

Faz Nandra said...

assalamualaikum... ^-^ wahhh akhirnya blog update jugak tau.. menunggu sekian lama..lalalala..tahniah! apa yang penting saya suka lagu2 Elhamz..sabah bah itu kawan..

=) rasa bertuah mengenali kalian.. insyaAllah akan sentiasa menyokong =)

HanzSensei™ said...

heheh..alhamdulillah faz..ada lagi bakal d update..sedang d proses..masih dlm draft..tgu video berjaya d upload lag nie..heheh....ma kasih faz ...

GrEaT gUrL said...

hohoho...gaya penulisan pun,sa suda cam..sepa la kalau bkn c hanzsensei ni...hihi..x pa bha,perlahan2 dlu,asal kter berada dilandasan yg lurus..hehe

alfa_sh said...

COMEL GAMBAR FIRST TU

ELHAMZ (Elty & Hamzah) said...

k yana:nt ada cerita marhaban tu...sudah wat draft...nt mau publish juga tu..insyallah..heheh..

GrEaT gUrL said...

huhu..nda abis2 ar kamu ngan cter marhaban tu..hahah...maluuuuuuuu....hahaha

~M.i.z.D.i.e.L.a~ said...

akhirnya terupdate juak kan :)

ELHAMZ (Elty & Hamzah) said...

alhamdulillah..heheh...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...