Planning tetap perlu perancangan..(^____*)


Assalamualaikum semua..haiii..apa khabar sahabat-sahabat elhamz semua??sihat ka??..heheh..walau jarang up date blog ni..tapi kami up date juga kan??syukur Alhamdulillah di beri juga Allah sedikit kesempatan..Alhamdulillah...

Apa yang mau kami cerita pasal entry kali ni ar??..emmmmm..sebelum cerita planning masa depan mau cerita sket lah apa projek elhamz satu dua bulan ni kan??..okay gini..

semenjak bertapak di bawah Shadow Art Production iaitu sebuah syarikat MACAM2 ADA..heheh..kenapa pla mcm2 ada???...(.sebab syarikat ni menawarkan pelbagai servis2 seperti melukis,sewa PA Sistem, Printing banner dan baaaanyak lagi,..al maklumlah, syarikat di miliki oleh seorang pelukis (Majalah Gila-Gila) dan seorang penyayi (Gila-Gila Group)..Syazwan Jaafar nama diberi,..hee...)..semenjak itu lah elhamz aktif untuk persembahan di tempat orang shooping bilamana abg wan (Syazwan JAafar) di jemput untuk melukis bila ada apa2 function..cam hari itu, ada expo kahwin, so elhamz pun ada lah sekali dapat slot tuk menyanyi di samping mempromosi album, dan di samping mempromosi group yang menawarkan produk persembahan nyayian bagi orang yang mahukan persembahan nasyid time kahwin nanti??..heheh...(mau bagitau yang kami juga bersiap sedia untuk persembahan majlis perkahwinan)..lalala...


gambar hiasan.(^___^)

Alhamdulillah, bersama UstarzPhoto dan 13 Ustarz Yang di ketuai oleh Rosmadi dan Hasbi (FeelHoney) mendapat peluang buat kali pertama untuk membuat satu pakej produk kahwin di bawah Shadow Art Production iaitu (VideoGrafi dan Fotografi(Ustarzphoto), Nasyid (Elhamz),PA Sistem(Abg wan),)..dan telah mencuba try bakat di sebuah majlis perkahwinan di manjalara hari tu..alhamdulillah..segalanya di permudahkan,..dan, sekarang ini, sambutan bagi pakej ini amat menggalakkan, di tambah pula musim cuti begini, musim2 berkahwin lah katakan...kan?kan?..hehe..so, kalau ada yang berminat boleh aja kontek no ni (0132110967)...insyallah harga boleh runding..sangat berpatutan. xpercaya try lah kontek..peace!!!..

Insyallah, Bulan julai nanti ada Expo Perkahwinan lagi di PICC putrajaya, ada 100 buah booth perkhawinan akan di jemput untuk mempamerkan apa yang mereka ada, insyallah, kalau xda problem, elhamz akan perform di sana nanti, boleh lah jemput datang, tidak tenggok elhamz poon..tgok lah baju2 pengantin or pelamin yang sesuai kan??so boleh lah sambil2 tgok elhamz juga nanti kan??heheh..

Zakaria@Hamzah Junaiday
dalam perbincangan dengan pihak penerbit, elhamz akan menghantar lagu Cerita Cinta dan Taubat Nasuha dulu di stesen-stesen radio tempatan sementara menantikan album sepenuhnya siap ,so just nantikan pengumuman secara rasmi di facebook ELHAMZ untuk merequestkan lagu-lagu tersebut di radio ya...insyallah..

bulan ogos pula elhamz akan berada di sabah untuk bercuti (nama pun masih student)..so kiranya ada mana-mana2 pihak yang sudi di sekitar Sabah untuk menjemput bagi persembahan di bulan ramadhan dan raya nanti, kami standby untuk di jemput (tapi jangan lah time raya pertama dan yang sama waktu dengannya, mau beraya juga nanti..(^___^)..

September nanti, akan kembali ke Universiti Malaya, hamzah akan teruskan pengajian yang berbaki 2 tahun ja lagi, yang c elty pula, sementara mau tunggu Konvokesyen (Oktober)..akan ke U.Malaya juga..bagi menyiapkan misi elhamz iaitulaahhh menyiapkan FULL ALBUM pla..kan?.lau x buat gini bila pla nanti mau siap..kuikuikui..

Dalam Planning, sebelum Disember, segalanya akan setel semuanya, mengharapkan doa kalian semua..amiin..
Mazhair Shahroz Muhasip ( Elty)

kalau c elty sudah konvo macamana pula nasib elhamz???..naahh...pening juga mau jawab ni..doakan juga elty dapat dan berjaya menyambung pengajiannya ke peringkat Sarjana (Master)..dan di samping itu, tahun-tahun baki pengajian itu peluang tuk kami kukuhkan lagi apa yang telah tercapai setakat ini..(tidak pernah berhenti syukur pada Allah atas nikmat dan ucapan terima kasih kepada kalian semua atas doa dan sokongan yang tidak pernah putus)..kalau tidak berpeluang tuk sambung pengajian, segalanya kami serahkan pada Allah, rezeki itu ada di mana-mana kan??..janji kita usaha..

kesimpulannya:

Jadual perjalanan album Elhamz

Secara Keseluruhannya begini kunun:

JUN - SEPTEMBER 2011
: Proses pembikinan dan penyusunan muzik lagu album

SEPTEMBER- OKTOBER 2011
: Rakaman Vokal/ PhotoShoot( Cover Album) DLL(makan, tidur, baring, main game, main bola, pigi Low Yat, cucuk duit di bank islam dan yang sewaktu dengannya)

OKTOBER- NOVEMBER 2011
: Mixing,Mastering,Printing, Rehating (Rehat)

DISEMBER 2011
: Album di jangka siap sepenuhnya

JANUARI 2012
: Pelancaran Album

Segala yang di rancang itu adalah di bawah takdir Allah..kita hanya mampu plan cantik-cantik..yang menentukan xda lain "LA ILA HA ILLA ALLAH, TIDAK DI SEMBAH SELAINNYA, ALLAH YANG KUASA"...di petik dri lirik lagu "DIA"...Allahu alam..Saangat mengharapkan sokongan dan doa dari kalian semua!!..jumpa lagii..di entry yang lain...tata..

2 bicara kata:

Faz Nandra said...

^-^ uish.. panjang perancangannya.. insyaAllah segalanya berjalan dengan lancar! =)nda sabar menunggu kehadiran full album Elhamz ^-^ wink!! terus sukses Elhamz..insyaAllah sokongan ndakan pernah putus :D

ELHAMZ (Elty & Hamzah) said...

yeaahh..terbaik c faz..heheh...nt wat lah cerita rekoding malah GG tu..heheh..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...